Musorujsag
Élő Eredmények

Az UVSE számára az Euroliga a legfontosabb

M4 Sport/m4sport.hu
Az UVSE női pólósai a bajnokságban már biztos döntősök, és az Euroligában is ez a minimális elvárás önmagukkal szemben.
Budapest, 2017. december 10. Az UVSE csapata, miután a női vízilabda Magyar Kupa döntőjében 14-12-re legyőzte a Dunaújvárosi Egyetem együttesét a Komjádi Béla Sportuszodában 2017. december 10-én. Az UVSE ezzel ismét megvédte címét, így negyedszer szerezte meg a kupát. MTI Fotó: Illyés Tibor Az UVSE csapata
MTI Fotó: Illyés Tibor

Magabiztosan jutott a női vízilabda bajnokság döntőjébe az UVSE együttese, miután az elődöntőben kettős győzelemmel lépett túl a Ferencváros csapatán. A fináléban a friss LEN-Kupa győztes Dunaújváros lesz az újpestiek ellenfele. Tavaly az UVSE diadalmaskodott a második számú európai kupasorozatban.

„A Ferencváros nagyon jó ellenfél volt, ezért külön kell gratulálnom a lányoknak a döntőbe jutáshoz. Ennyivel jobb játékosaink vannak, hiszen a világ öt legjobbjából kettő nálunk játszik” – értékelte az elődöntőket Benczur Márton a csapat vezetőedzője.

A csapat az Euroligában is a négyes döntőbe jutott, és ott is komoly céljai vannak. „Ez női vízilabda, itt nem beszélhetünk esélyekről, nehéz bárkit is kiemelni. Lehet, hogy egyik nap kikapunk öttel, másnap meg nyerünk öttel” – mondta Gangl Edina, az együttes kapusa az esélyekről az M4 Sportreggeli műsorában.

Benczur hozzátette, annyira közel vannak tudásban a csapatok, hogy lehetetlen megjósolni ki nyer. Számukra mindenesetre az első hely elérése a cél, jelenleg ez mindennél előrébb való. Ugyanakkor a hazai bajnokságban is rangadók várnak rájuk, de mint a válogatott kapusa elmondta, a hazai mezőnyben – az élcsapatokat kivéve – messze nincsenek olyan erős csapatok, mint a nemzetközi porondon.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

További tartalmak