Musorujsag
Élő Eredmények

Először dobhatott edzőt a medencébe a Fradi olimpiai bajnoka

M4 Sport
Varga Dániel szerint elvárás volt a Ferencváros férfi vízilabdacsapatával szemben az Eurokupa trófeájának megszerzése. Az olimpiai bajnok pólós a finálé szerdai visszavágóján élhette át pályafutása során először, milyen érzés beledobni az edzőt a medencébe.

Mint arról korábban beszámoltunk, Varga Zsolt vezetőedző együttese veretlenül védte meg címét az Eurokupában. A zöld-fehérek erős csapattal vágtak neki a sorozatnak, a tavalyi siker után jelentősen megerősített keret pedig mind a tizenöt mérkőzését megnyerte a második számú kontinentális kupában. A fináléban a Fradi a hazai pályán elért 9–8-as győzelmet követően idegenben is nyerni tudott 8–5-re, így kettős győzelemmel múlta felül az olasz Busto együttesét.

Az FTC az első negyedben már 4–0-ra is vezetett a Busto ellen, a meccs közepén mégis izgulnia kellett. A vége 8–5-ös magyar siker lett, így az olimpiai bajnok Varga Dániel a hajrában már az ilyenkor szokásos edzőfürdetés megtervezésén gondolkodhatott.

„Szép hosszú pályafutás van mögöttem, de soha nem sikerült még edzőt bedobnom, mindig bentről néztem, mert bent voltam a vízben. Ahogy kipontozódtam a negyedik negyed közepén, már elterveztem, hogy mi lesz az az út, ahogyan a Zsoltot elkapom, ami nem volt könnyű, mert nagyon jó erőben van és nem hagyta magát az elején, de azért én erősebbnek bizonyultam” – nyilatkozta Varga Dénes az M4 Sportnak a hazaérkezés után.

A Ferencváros Olaszországban kezdte és ott is fejezte be roppant sikeres Eurokupa-menetelését, amelynek során Jansik Szilárd is remekelt, aki két gólt lőtt a döntő visszavágóján. A másodikat ráadásul sorsdöntő helyzetben, 4–4-nél, amellyel tizenhét perces magyar gólcsendet szakított meg. Szerinte azonban a végső siker kulcsa az eredményes védekezés volt. „Öt gólon tartottuk őket, ez óriási dolog. Az, hogy így összeállt a védelem, önbizalmat ad nekünk a folytatásra.”

A játékosoknak nincs sok idejük a pihenésre és az ünneplésre: szombaton az OSC ellen zárja a csapat a bajnokság középszakaszát, jövő héten pedig máris kezdődik a bajnoki elődöntő.

További tartalmak