Musorujsag
Élő Eredmények

Az UVSE megtörné a hagyományt az Euroliga négyes döntőjében

Az UVSE megtörné a hagyományt az Euroliga négyes döntőjében

MTI/M1
Egy héten belül a harmadik magyar klub nyerhet európai vízilabdatrófeát: a Dunaújváros női együttesének LEN Kupa-sikerét, majd a Ferencváros férfi csapatának Eurokupa-diadalát követően az UVSE az első számú női sorozatban, az Euroligában diadalmaskodhat.

Az orosz Kirisiben sorra kerülő négyes döntő első elődöntőjében a budapesti csapatnak a sorozat elmúlt évtizedének legeredményesebb együttesével, a Sabadellel kell felvennie a harcot. A spanyolok a legutóbbi hét kiírásból négyet megnyertek, egyszer-egyszer pedig ezüst- és bronzérmesek lettek.

A két csapat a 2016-os döntőben is találkozott egymással, akkor 11-8-ra győztek a spanyolok.

„Már szerepelt négyes döntőben az együttes, így van rutinja, amit lehet is majd hasznosítani. Az Euroligában az elmúlt évek tapasztalatai alapján a házigazda nyer, de mi igyekszünk megtörni ezt a hagyományt, s azt gondolom, képesek vagyunk megvalósítani a céljainkat” – mondta Benczur Márton vezetőedző az M1 aktuális csatornának.

A szakember hozzátette, bízik a tanítványaiban, akik közül kiemelte a világ egyik legjobbját, Keszthelyi Ritát, valamint Gangl Edinát – akire a kapuban ezúttal is hatalmas teher hárul majd -, továbbá a csapatkapitány Tóth-Csabai Dórát, aki pályafutása egyik legjobb szezonját futja.

A másik ágon a házigazda Kirisi az olasz Ekipe Orizzonte együttesével játszik, a párharc esélyesei az oroszok, akikkel a januári selejtezőben már találkozott az UVSE és sima, 11-5-ös győzelmet aratott. Benczur Márton leszögezte, semmiképpen sem szabad ugyan kiindulni ebből az eredményből, de az az összecsapás jó volt arra, hogy a csapat letegye a névjegyét.

Női Euroliga négyes döntőjének programja (Kirisi):

péntek:
Sabadell (spanyol)-UVSE 16.30
Kirisi (orosz)-Ekipe Orizzonte (olasz) 18.00

szombat:
bronzmérkőzés 11.30
döntő 13.00

További tartalmak

Kapcsolódó hírek