Musorujsag
Élő Eredmények

Elmaradt a bajnokavatás, ötödik meccs dönt a férfi pólósoknál

m4sport.hu
A Szolnok hazai pályán 8-7-re legyőzte a Ferencvárost a férfi vízilabda ob I. döntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel kiegyenlített az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban.

Villámrajtot vettek a hazaiak, a Fradi 5-0-s szolnoki vezetésnél talált be először. A második negyed végére azonban 5-2-re felzárkóztak a vendégek, a harmadik és a negyedik negyedet pedig egy góllal meg is nyerték, a Szolnok azonban egy gólnyit megtartott az előnyéből.

Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt) Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

E.ON férfi ob I, döntő, 4. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo 8-7 (2-0, 3-2, 2-3, 1-2)
gólszerzők: Mezei 2, Zalánki, Younger, M. Cuk, Hangay, Prlainovic, Aleksic 1-1, illetve Vámos 3, Jansik Sz., Mitrovic, Manhercz, Jaksic 1-1
Az egyik csapat harmadik győzelemig tartó párharc állása: 2-2

A finálé eddigi mindhárom mérkőzése rendkívül sima volt: az FTC először otthon, majd idegenben aratott magabiztos győzelmet, s amikor már mindenki azt hitte, hogy könnyedén lezárja a párharcot, a Bajnokok Ligája címvédője szombaton egy fölényes budapesti sikerrel tartotta életben aranyreményeit. A vendégek keretébe először került be a finálé során a válogatott Manhercz Krisztián.

A Szolnok ott folytatta, ahol a Komjádiban szombaton abbahagyta: kiválóan védekezett, a blokkoló kezek sűrűjében az FTC játékosai nem találták az utat Nagy Viktor hálójába. A fővárosiak emberelőnyben sem tudtak mit kezdeni a Tisza-partiak védekezésével, aki viszont jól használták ki a fórokat és kétgólos előnyre tettek szert a nyitónegyedben.

A második negyedet egy újabb kihagyott fórral kezdte az FTC – a visszatérő Manhercz próbálkozott -, míg a túloldalon Aaron Younger akcióból volt eredményes, majd Milos Cuk értékesített egy előnyt (4-0). A Szolnok tovább növelte a különbséget, amikor több mint 14 perc játék után Jansik Szilárd bombája révén megérkezett az első Fradi-gól. Ettől lendületet is kapott a zöld-fehér alakulat, Vámos Márton által kelül látótávolba a trónkövetelő (5-2).

A fordulást követően Vámos előbb büntetőből, majd akcióból faragott tovább a különbségből a fővárosi együttes (5-4), majd két gyors hazai gól után született újra ferencvárosi találat, amelyet követően a reklamáló Nagy Viktort végleg cserével kiállították. A Szolnok megzavarodott, kettős előnyt hagyott kihasználatlanul, ám az utolsó nyolc percre így is kétgólos hazai fórral fordulhattak a csapatok.

A ferencvárosi Nikola Jaksic és a szolnoki Andrija Prlainovic a Szolnoki Dózsa – FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén 2018. május 23-án. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

A záró negyedben Manhercz révén tovább zárkózott a Ferencváros, míg a túloldalt egy ízben a kapufa mentett, s bár többször támadhatott az egyenlítésért a budapesti gárda, a Szolnok tudta növelni előnyét (8-6). Így az újabb ferencvárosi gól már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A bajnoki cím így szombaton, Budapesten dől majd el. A 17 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

További eredmény:
a 9. helyért, 3. mérkőzés:
PVSK Mecsek-Fűszért – Kaposvári VK 6-10 (2-2, 1-2, 1-4, 2-2)
A párharc végeredménye: 2-1, a Kaposvár javára.

További tartalmak