Musorujsag
Élő Eredmények

A világliga-dobogó a célja a Märcz-csapatnak

MTI
A magyar férfi vízilabda-válogatott gyakorlatilag folyamatosan tornákkal készül a júliusi Európa-bajnokságra: Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese ezúttal hazai medencében, a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében szerepel.

A gárda pénteki sajtónyilvános edzését követően a szakember elmondta, a múlt héten zárult klubszezont követően a Bajnokok Ligájában érdekelt csapatok – a Szolnok és az Eger – játékosai négy nap pihenőt kaptak, így csak most csatlakoztak a kerethez, amely „gőzerővel” meg is kezdte a felkészülést a hétfőn kezdődő eseményre.

„Nincs idő úszóedzésekre, elsősorban mentális állapotban kell rendbe jönniük a játékosoknak. A fejekben lezártuk a klubszezont, és arra kértem mindenkit, hogy most nyissunk egy újabb fejezetet, ami a válogatottról szól. Igazából egyszerre zajlik a felkészülés a világligára és az Eb-re is, utóbbira gyakorlatilag folyamatosan tornákkal hangolunk” – nyilatkozott a szövetségi kapitány.

Áprilisban a válogatott az Európa Kupa nyolcas döntőjében a hatodik lett, most a kapitány jelezte, a világligában az éremszerzés a cél. Akkor négy mérkőzést kellett játszani, most pedig sorozatban hat összecsapás vár a gárdára. „Tizenhárom játékossal ez fokozottan nehéz lesz, hiszen már a csoportmérkőzések sem könnyűek, önmagában komoly próbatételt jelent” – tette hozzá Märcz, aki a bő keretből várhatóan még pénteken kijelöli a világligán résztvevő játékosokat. A szakember elárulta: a világligát követően „egy kis regenerációs munka” vár a csapatra.

A magyarok hétfőn az ausztrálok ellen kezdik szereplésüket, majd a csoportban a montenegróiakkal és a japánokkal találkoznak.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:
Kapusok:
Kardos Gergely (Szolnoki Dózsa), Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Szakonyi Dániel (MKB-Euroleasing BVSC), Vogel Soma (FTC-PQS Waterpolo)

Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (ZF-Eger), Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Jansik Dávid (Szolnoki Dózsa), Jansik Szilárd (FTC-PQS Waterpolo), Kovács Gergő (ZF-Eger), Manhercz Krisztián, Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (MKB-Euroleasing BVSC), Vadovics Viktor (PannErgy-Miskolci VLC), Vámos Márton (FTC-PQS Waterpolo), Zalánki Gergő (Szolnoki Dózsa)

A világliga szuperdöntőjének programja:
hétfő:
csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Montenegró-Japán 16.45
Ausztrália-Magyarország 20.15
B csoport:
Horvátország-Kazahsztán 15.15
Egyesült Államok-Spanyolország 18.15

kedd:
csoportkör, 2. forduló:
A csoport:
Ausztrália-Japán 15.15
Montenegró-Magyarország 18.15
B csoport:
Horvátország-Spanyolország 16.45
Egyesült Államok-Kazahsztán 19.45

szerda:
csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
Montenegró-Ausztrália 16.45
Japán-Magyarország 20.00
B csoport:
Horvátország-Egyesült Államok 15.15
Kazahsztán-Spanyolország 18.15

csütörtök:
negyeddöntő:
A2-B3 15.15
A3-B2 16.45
A1-B4 18.15
A4-B1 19.45

péntek:
az 5-8. helyért 15.15 és 16.45
elődöntő 18.15 és 19.45

szombat:
a 7. helyért 15.15
az 5. helyért 16.45
a 3. helyért 18.15
döntő 19.45

További tartalmak