Musorujsag
Élő Eredmények

Bíró Attila: Azt várom, hogy éremért játsszunk

Bíró Attila: Azt várom, hogy éremért játsszunk

MTI
A legjobb négy közé várja csapatát Bíró Attila, a címvédő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a szombaton kezdődő barcelonai Európa-bajnokságon.

„Természetesen nem könnyű a helyzetem, hiszen a két évvel ezelőtt győztes csapathoz képest hét új játékos van, de azt gondolom, ez az együttes remekül fog játszani, és jó esélye van a legjobb négy közé kerülésre, és én is azt várom, hogy éremért játszunk” – mondta pénteken a katalán fővárosban tartott rövid nyitóünnepséget követően a szakember.

Az Albéniz palota kertjében rendezett megnyitón részt vett Ada Colau, Barcelona polgármestere, Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség elnöke, valamint Fernando Carpena, a szervezőbizottság elnöke is.

A ceremóniát követő sajtótájékoztatón Bíró Attila ezúttal is leszögezte, a legjobb hat csapatnak ugyanannyi esélye van a végső győzelemre, s bízik benne, hogy ők is ott lesznek a végelszámolásnál.

A magyarok szombaton 22.15 órakor a házigazdák ellen ugranak először medencébe, s Illés Anna elmondta, nagyon várják az összecsapást:

„Tavaly mi is hazai közönség előtt játszottunk a világbajnokságon, fantasztikus hangulat volt. Nagyon bízom benne, hogy itt is sok néző lesz, és valami hasonló élményében lesz részünk.”

Miguel Angel Oca, a spanyolok szövetségi kapitánya öt évvel ezelőtt ugyanitt világbajnoki címre vezette csapatát.

„Csodálatos volt, de most minden a nulláról kezdődik. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, a lányok keményen dolgoztak, a legjobbat akarják nyújtani” – közölte a szakember.

Anna Espar azon a tornán még 20 évesen szerzett aranyérmet, most már a rutinos játékosok közé tartozik.

„Nagyon várjuk a magyarok elleni összecsapást, fantasztikus lesz a saját szurkolóink előtt játszani. Azért vagyunk itt, hogy újra megmutassuk, milyen erősek vagyunk” – szögezte le.

A hatos csoportban a magyarok sorrendben a házigazda Spanyolországgal, Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkoznak, az első négy helyezett jut be a negyeddöntőbe.

További tartalmak