Musorujsag
Élő Eredmények

Bíró Attila: Biztos vagyok benne, hogy napról napra jobbak leszünk

MTI/M4 Sport
Az emberelőnyös- és hátrányos szituációkon ment el a világbajnoki ezüstérmes házigazda spanyolok elleni Európa-bajnoki nyitómérkőzés Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint, aki elmondta, ha később összekerülnek ezzel a spanyol csapattal, akkor egy sokkal szorosabb mérkőzést fognak játszani vele.

„Tudtuk, hogy ebben fejlődnünk kell, arra nem gondoltam volna, hogy az emberfórokat nehezebb lesz belőni. Úgy kellett volna védekezni, ahogyan ezek a lányok két hónapja már megtették ezt a spanyolok ellen” – nyilatkozta a szakember a 13–9-es szombati barcelonai vereséget követően. Hozzátette, meg kell tudni oldani a hátrányos védekezést az együttesnek, mert csak ebben az esetben nyerhet komoly mérkőzéseket.

„Ott tartunk, ahol a hollandiai felkészülési torna után, bár ott jobb volt a védekezésünk. Most ez volt a realitás, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ha később összekerülünk ezzel a spanyol csapattal, akkor egy sokkal szorosabb mérkőzést fogunk játszani vele” – tette hozzá Bíró Attila.

A tréner korábban hangsúlyozta, a lebonyolítás miatt a második hétre kell a csapatnak a csúcsformát elérnie.

Vasárnap a törökök ellen játszik a csapat, a szövetségi kapitány szerint azonban az a találkozó csak egy közepes edzésnek tekinthető a két csapat közti óriási különbség miatt.

A magyar csapatból négy góljával Szilágyi Dorottya emelkedett ki a mezőnyből: „Egy ilyen mérkőzésen csak akkor van esélyünk, ha mindenki száz százalékot nyújt. Kicsit megszeppenve kezdtek a spanyolok, de sajnos mi is, pedig inkább rajtuk volt a nyomás a hazai közönség előtt. Fel voltunk készülve a hátrányos helyzetekre, valamiért mégsem úgy védekeztünk, ahogyan azt edzésen gyakoroltuk. Elől a lőtt gól mennyisége jó, de nem szabad ennyit kapni, különösen két játékostól.”

A hatos csoportban a magyarok sorrendben még Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkoznak, az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Világbajnok a junior női kézilabda-válogatott
A magyar válogatott megnyerte a Debrecenben rendezett női kézilabda junior-világbajnokságot, miután a szombat esti döntőben 28-22-re legyőzte Norvégia csapatát a Főnix Csarnokban.
Kézilabda