Musorujsag
Élő Eredmények

Győzelemmel mutatkozott be az Eb-n a férfi pólóválogatott

MTI
Hét góllal, 12–5-re legyőzte Georgiát a magyar vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

A két csapat legutóbb februárban az Európa Kupa kecskeméti selejtezőben találkozott egymással, a magyarok akkor 16-5-re nyertek.

Kevés néző, de kiváló hangulat fogadta a két csapatot, a zászlók alapján Békéscsabáról, Mezőmegyerről vagy éppen Londonból érkezett maroknyi szurkolósereg torkaszakadtából biztatta kedvenceit.

Érdekes jelenettel indult a találkozó, az első támadásban ugyanis a kapujából kimozduló Nagy Viktort kiállították, így Vámos Mártonnak kellett volna védeni, de nem tudott hárítani. Pillanatok alatt jött a fordítás, Bátori Bence fórból egyenlített, majd Erdélyi Balázs lövését védte be a rivális kapusa. Egy perccel a negyed vége előtt újra előnybe került a magyar csapat, a figurát Bedő Krisztián fejezte be (3-1).

A második felvonást Kovács Gergő gólja indította el, a georgiaiak viszont egy megpattanó lövéssel szépítettek. Nagy ötméterest védett, amiből lefordult a csapat és Kovács újra betalált. Nem sikerült leszakítani a riválist, Bitadze egy szép csavarral iratkozott fel a gólszerzők közé (5-3).

A nagyszünet után egy újabb jól kijátszott emberelőnnyel csökkentette minimálisra hátrányát Georgia csapata, Manhercz Krisztián viszont – szintén fórból – megtörte a több mint egy negyeden át tartó magyar gólcsendet, majd rögtön a következő támadás végén Bátori is betalált. Az ellenfél újabb előnyből zárkózott fel, a tavalyi világbajnokság legértékesebb játékosának választott Vámos Márton azonban villant és újra három lett a különbség (8-5).

A zárónegyed elején Zalánki Gergő gólja nagyjából eldöntötte az összecsapást, amelyet végül 12-5-re nyert az utolsó nyolc percben 4-0-val záró Märcz-legénység.

A magyar válogatott szerdán az olaszokkal játszik rangadót, az összecsapásnak a presztízsen túl várhatóan a csoportelsőség és az azzal járó közvetlen negyeddöntő – ott pedig egy könnyebb ellenfél – lesz a tétje.

Märcz Tamás szövetségi kapitány értékelése:

Eredmény:
Férfiak, A csoport, 1. forduló:
Magyarország-Georgia 12-5 (3-1, 2-2, 3-2, 4-0)
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Margeta (szlovén), Santos (portugál)
gólszerzők: Bátori 3, Kovács G., Vámos Zalánki 2-2, Erdélyi, Bedő G., Manhercz 1-1, illetve Cepulia 2, Kavtaradze, Bitadze, Rurua 1-1

Magyarország: Nagy V. – Bátori, Erdélyi, Kovács G., Jansik, Mezei, Vámos, cserék: Angyal, Bedő, Manhercz, Pohl, Zalánki

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1070042"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Győzelemmel mutatkozott be az Eb-n a férfi pólóválogatott - galéria
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2018/07/D__YT201807160051-1024x658.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak