Nem a csodát várják a férfi pólósok, keményen dolgoznak a sikerért

Nem várják a csodát, keményen dolgoznak a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai azért, hogy a néhány héttel ezelőtti formában játszanak a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon. Emellett péntek este a játékosok vacsora keretében próbálták oldani a feszültséget.

magyar férfi vízilabda-válogatott (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó) (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)„Volt egy kötetlen esténk együtt, persze ettől nem várunk semmilyen csodát, de ez is része annak, hogy még inkább csapattá kovácsolódjunk, ami később segíthet abban, hogy elinduljunk az úton” – nyilatkozta egy nappal a németek elleni 4-4-et követően Erdélyi Balázs, aki arra a kérdésre, hogy mi akadt el a csapat játékában, egyszerűen válaszolt: „A góllövés, ez ilyen egyszerű, hiszen hátul igazából rendben vagyunk. Elől vannak a gondok, pedig a helyzeteink megvannak. Megyünk azonban tovább, és keményen dolgozunk azért, hogy megforduljon a dolog.”

Az OSC játékosa hangsúlyozta, ez továbbra is ugyanaz a csapat, amely a világliga budapesti szuperdöntőjében a Duna Arénában finalista volt és kiválóan játszott:

„Nem kellene ezt a csapatot annyira leírni, mint ahogyan sok újságíró teszi ezt a jelen pillanatban, és ezzel az általános renoméját is rontja a sportnak. Aki látta az elmúlt világeseményeket, az tudhatja, jobban tudunk játszani” – jelentette ki.

A hollandokkal a nyolc közé jutásért vívandó vasárnapi összecsapással kapcsolatban megjegyezte, korábban a németek elleni mérkőzésről is azt gondolták, hogy jó lesz felhozónak, végül nem így lett, de bíznak benne, hogy ezúttal változik a helyzet.

Manhercz Krisztián az olaszok elleni csoportmeccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)Manhercz Krisztián szerint is jól sikerült a vacsora, kicsit ki tudtak kapcsolódni.

„Ennek az volt a lényege, hogy újra meglegyen az a kapcsolat minden játékos között, amely néhány hete a világligában még megvolt. Ez a dolog egy kicsit megakadt, de biztos vagyok benne, hogy újra fog indulni.”

A magyar férfiválogatott a csoportkört Georgia 12-5-ös legyőzésével kezdte, majd ugyanilyen végeredményű vereséget szenvedett az olaszoktól, s ezt követte a németekkel játszott 4-4-es döntetlen. Märcz Tamás együttese így a csoport második helyén végzett, és a nyolc közé jutásért Hollandiával játszik, a negyeddöntőben pedig - győzelem esetén - a címvédő és olimpiai bajnok Szerbia várja.