Musorujsag
Élő Eredmények

„Katartikus érzés volt” – mondta a vb-bronzérmes ifi pólósok kapitánya

m4sport.hu
Aranyérmesek szerettek volna lenni, végül bronzzal és óriási élményekkel zárták a férfi ifjúsági vízilabda-válogatott tagjai a szombathelyi világbajnokságot. A vasárnapi helyosztó után Horváth János szövetségi edző és a játékosok közül Baksa Benedek nyilatkozott az M4 Sportnak.

A házigazda magyar együttes 14–13-as győzelmet aratott Szerbia felett  a bronzéremért kiírt mérkőzésen, ezzel egy „négyéves utazás ért véget”.

„A nagy vesztesek tegnap mi voltunk, mert világbajnokok szerettünk volna lenni – mondta Horváth János. – Az az erő, amit ma reggel éreztem a csapatomban, az valami fantasztikus volt. Tegnap este még nagyon el voltunk keseredve, de utána este összeültünk és megbeszéltük, hogy meg fogunk halni a bronzérmeért.”

A szövetségi edző hatalmas dolognak tartja, hogy pólósai fel tudtak állni az elődöntőben kapott pofon után. „A két vesztes csapat mérkőzésén a szív vitt előre minket” – jegyezte meg, majd hozzátette, hogy a vasárnapi siker„katartikus érzés volt”.

Baksa Benedek is úgy nyilatkozott, hogy nehéz volt összekapniuk magukat a bronzmérkőzésre, mert döntőt akartak játszani.

„Ennyivel tartoztunk magunknak, a csodálatos közönségnek, szüleinknek. Az elmúlt négy évben megszerettük egymást, összeértünk. A világ harmadik legjobb csapatának lenni nem olyan rossz” – mondta a vízilabdázó, aki azt is kiemelte, hogy most már tudják, mik a céljaik, mit szeretnének elérni a jövőben.

 

További tartalmak