Musorujsag
Élő Eredmények

Märcz Tamás: A világkupa-győzelem csak egy lépcsőfok

M1/m4sport.hu
A friss világkupa-győztes magyar pólóválogatott szövetségi kapitány, Märcz Tamás az M1 Ma este című műsorának vendége volt. A szakember beszélt az együttes Eb-kudarcának okairól, a csapat fejlődéséről, a férfi vízilabda helyzetéről is. Elmondta, intő jelnek véli az Európa-bajnokságot, mely után tüzetesen megvizsgálták miért is jutott ebbe az irányba a válogatott.

„Szemléletváltás zajlik” – nyilatkozta még a vízilabda világkupa előtt a férfi válogatott szövetségi kapitány, Märcz Tamás. A magyar pólóválogatott végül megnyerte a berlini viadalt, azok után, hogy a júliusi Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogyan azt mindenki elvárta az együttestől. A szakember szerint a vk-címben közre játszik ez a folyamat, ami elindult az Eb után.

„Vegyes a kép, mert jól indult ez a nyár, de a világliga győzelem után úgy láttam elfogyott a motiváció, a koncentráció és az éhség az Európa-bajnokságra. Nem volt véletlen az a nyolcadik hely júliusban” – mondta el a szövetségi kapitány az M1 Ma este című műsorában, hozzátette voltak olyan eredmények, melyek elgondolkodtatták, miért is jutott el a válogatott abba az irányba.

„Sokkal jobban kell dolgozni, fókuszálni, nagyobb alázatra van szükség. Oda kell figyelni a csapategységre. Persze nemcsak nekem kell erre odafigyelnem, hanem a játékosoknak is – beszélt az okokról a kapitány, úgy véli húsz évvel ezelőtt nem kellett ezekkel foglalkozni, mert kicsit magától értetődő volt. – Azt mondom, a júliusi Európa-bajnokság egy intő jel volt, hogy valami nincsen rendben.”

Märcz szerint nem a magyar a világ legjobb csapata, mert jó pár csapatnak top generációja van jelenleg, gondolt itt a horvátokra és a szerbekre, valamint kiemelte az olaszokat és a spanyolokat is. Elárulta, nagyon jól sikerült az a három és fél hetes felkészülés, melyet az eb után iktattak be, valamint a csapategység is rendben volt.

„Megvolt ezeknek az eredménye, de nem szabad, hogy azt gondolja valaki, hogy most csak aranyak fognak érkezni. Bár azon fogunk dolgozni, hogy ez így legyen. De nem ezt mutatja jelen pillanatban a vízilabdavilág.”

További tartalmak