Otthon kapott ki a Fradi és az Eger a vízilabda BL-ben

Hiába vezetett háromszor is két góllal az egri csapat, a hajrában fordítani tudtak a vendégek, míg a zöld-fehérek háromgólos hátrányból álltak fel, de nem bírták a végét.

Varga Zsolt Fotó: ulloi129.hu Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője. Fotó: ulloi129.huAz Eger 11-8-as vereséget szenvedett otthon a Bresciától, a Ferencváros saját közönsége előtt szenvedett vereséget a Barcelonetától míg a Szolnok Berlinben játszott döntetlent a Spandauvala férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában.

Az Eger a sorozat nyitókörében kikapott az előző idényben bronzérmes Barceloneta vendégeként, majd hazai medencében előbb a Dinamo Moszkva, majd a Steaua Bucuresti felett diadalmaskodott.

A sorozat honlapjának beszámolója szerint a szerdai találkozót jobban kezdte a hevesi együttes, háromszor is kétgólos előnyre tett szert. A harmadik negyed végén azonban a Brescia első ízben átvette a vezetést (6-7), ezután pedig már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

A Ferencváros két győzelemmel kezdte a sorozatot, majd kikapott a Pro Recco vendégeként. Ezúttal az eddig százszázalékos Barcelonetát fogadta, s bár a találkozó elején kétgólos előnyre tett szert, a folytatásban három találattal elhúzott a spanyol együttes, amely a találkozó végét is jobban bírta.

A Szolnok győzelemmel rajtolt a Bajnokok Ligájában, majd kétszer vereséget szenvedett, így fontos lett volna számára a győzelem az eddig pont nélküli Spandau otthonában, ám a kiegyenlített összecsapáson csak egy ponttal gazdagodott.

Következő mérkőzésén a Ferencváros két hét múlva az Egert, a Szolnok pedig az Olimpiakoszt fogadja.

Bajnokok Ligája, csoportkör,
A csoport, 4. forduló:

ZF-Eger - Brescia (olasz) 8-11 (3-1, 2-4, 1-2, 2-4)
az Eger gólszerzői: Vlahopulosz 3, Gyárfás, Avramovic 2-2, Rasovic

FTC-Telekom Waterpolo - Barceloneta (spanyol) 8-9 (2-2, 1-3, 4-2, 1-2)
A Ferencváros gólszerzői: Younger 3, Mitrovic 2, Kallay, Vámos, Varga Dénes 1-1

B csoport:
Spandau Berlin (német)-Szolnoki Dózsa 9-9 (3-3, 2-3, 3-1, 1-2)
A Szolnok gólszerzői: Zalánki, Aleksic 2-2, Jansik D., Rasovic, Prlainovic, Lazic, Kis G. 1-1