Musorujsag
Élő Eredmények

Kidőlt a pólóválogatott kapusa, Märcz Tamás cserére kényszerült

Kidőlt a pólóválogatott kapusa, Märcz Tamás cserére kényszerült

MTI
Vogel Soma megbetegedett, így nem védhet a válogatottban Málta legjobbjai ellen a vízilabdázók hétfői világliga-selejtezőmeccsén Szombathelyen.

 

A hazai sportági szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint Märcz Tamás, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya Csoma Kristófot, a Miskolc kapusát hívta meg a keretbe. Az alapemberek közül így Vogel mellett a kapustárs Nagy Viktor, a mezőnyjátékosok közül pedig Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton is hiányozni fog. Varga és Hárai több mint egy év szünet után tért vissza a válogatottba, s nagy szerepe volt abban, hogy a gárda a németeket (17-9) és az oroszokat (15-8) is magabiztosan győzte le az első két fordulóban.

A Málta elleni összecsapás 17.30 órakor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete: 

Kapusok: Csoma Kristóf (PannErgy-Miskolci VLC), Kardos Gergely (Szolnoki Dózsa)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC Újbuda), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pásztor Mátyás (BVSC-Zugló), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Vadovics Viktor (PannErgy-Miskolci VLC)

A magyarok további programja:

december 10.: Magyarország-Málta

január 29.: Németország-Magyarország

február 19.: Magyarország-Oroszország

március 12.: Málta-Magyarország

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 3 (32-26), 3. Oroszország 3 (26-20), 4. Málta 0

A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két helyezett jut az Európa Kupa április 5. és 7. közötti nyolcas döntőjébe, onnan pedig az első három – és adott esetben a rendező – képviselheti a kontinenst a világliga Szuperdöntőjében.

További tartalmak