A Fradi edzőjét választották a világ legjobbjának

A vízilabdaedzők világszervezete (WWPCA) a Ferencváros férfi pólócsapatát irányító Varga Zsoltot választotta az év legjobb trénerének.

A zöld-fehérek 2018-ban öt trófeát gyűjtöttek be, ezzel minden sorozatot megnyertek, amelyben elindultak. A Fradi tavasszal megvédte címét az Eurokupában, majd 18 év után aranyérmes lett a magyar bajnokságban. Az új szezonban az FTC-Telekom Waterpolo először az Európai Szuperkupát hódította el, majd a Magyar Kupát és végezetül a Magyar Szuperkupát is.

A klub honlapjának beszámolója szerint Varga Zsoltot egy 17 fős bizottság választotta a világ legjobb trénerének, a testületnek a világ legelismertebb edzői is a tagjai.

Az elismerést negyedik alkalommal osztották ki, de most először kapja klubedző: az első két évben Szerbia szövetségi kapitánya, Dejan Savic lett a legjobb, miután világbajnokságot, majd olimpiát nyert. 2017-ben Ivica Tucak érdemelte ki a díjat azzal, hogy Horvátországgal világbajnoki aranyérmes lett, a magyar válogatottat legyőzve a Margitszigeten.