Musorujsag
Élő Eredmények

A Zagreb ellen szakította meg rossz sorozatát a Szolnok

A Zagreb ellen szakította meg rossz sorozatát a Szolnok

MTI
A Szolnoki Dózsa 11-8-ra legyőzte a Mladost Zagreb csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában, szerdán. A magyar együttes ezt megelőzően legutóbb a nyitókörben diadalmaskodott, ezzel a sikerrel mostani riválisát megelőzve a negyedik helyen áll.

Mivel ebből a csoportból csak hárman jutnak a nyolcas döntőbe – révén a Hannover a házigazda jogán automatikusan résztvevő -, a Szolnok rendkívül nehéz helyzetből várta az összecsapást, hiszen a nyitófordulóban aratott sikere óta nem tudott diadalmaskodni. A Mladost elleni összecsapás így „élet-halál” kérdés volt a 2017-es győztes magyar csapat számára, ennek megfelelően is kezdett, támadásban és védekezésben is koncentrált volt, s a második felvonás közepén már 6-1-re vezetett.

A horvátok azonban nem adták fel és a nagyszünet után két gólra jöttek fel, ráadásul a Tisza-partiak vezetőedzőjét, Zivko Gocicot piros lappal elküldték a medencepartról.

A zárófelvonás elején Andrija Prlainovic, a Szolnok olimpiai bajnok klasszisa óriási ziccert hibázott, Zalánki Gergő balkezes bombája akcióból azonban nyugtatólag hatott az együttesre, amely már három döntetlent játszott a sorozatban. Négy perccel a vége előtt Zalánki újra megvillant, eldöntve ezzel a mérkőzést.

A Szolnok február 5-én újra a Mladosttal játszik, akkor idegenben ugrik medencébe.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
Szolnoki Dózsa-Mladost Zagreb (horvát) 11-8 (4-1, 2-3, 2-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Zalánki 3, Bátori, Aleksic, Kis G. 2-2, Lazic, Rasovic 1-1

Az Eger nagy csatában, 13-12-re nyert a Crvena zvezda vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában, szerdán.

Ahhoz, hogy a hevesi csapat megőrizze minimális továbbjutási esélyeit, kötelező volt számára a győzelem a pont nélküli szerb együttes vendégeként, és ugyanez lesz a helyzet a két hét múlva esedékes „visszavágón” is. A magyarok egészen a harmadik játékrész közepéig esélyeshez méltóan, magabiztosan haladtak céljuk felé (5-9), a vendéglátók azonban óriási sorozatba kezdtek és három és fél perccel a vége előtt már vezettek.

Az utolsó pillanatokra ugyanakkor sikerült összeszednie magát az Egernek, és hatalmasat kellett küzdenie a sikerért, végül a győztes gólt Decker Ádám szerezte tizenöt másodperccel a vége előtt.

A csoport
Crvena zvezda (szerb) – ZF-Eger 12-13 (1-3, 2-4, 5-3, 4-3)

kedden játszották:
FTC-Telekom Waterpolo – Brescia (olasz) 8-8 (3-2, 2-2, 1-2, 2-2)

További tartalmak