Musorujsag
Élő Eredmények

Märcz a védelemre koncentrál az oroszok elleni világliga-mérkőzésen

Märcz a védelemre koncentrál az oroszok elleni világliga-mérkőzésen

MTI
Az elmúlt néhány napban több változás is történt a magyar férfi vízilabda-válogatott keretében, így Märcz Tamás szövetségi kapitány a rendelkezésére álló rövid időben főleg a védekezés összerakására koncentrál az oroszok elleni keddi világliga-selejtező előtt.

„Volt néhány nem várt esemény az elmúlt hetekben, napokban, de a kiválók helyére ezúttal olyan játékosok kerültek be, akik voltak már válogatottak. Bízom benne, hogy a három-négy csapatból érkezők között megvannak azok a kapcsolatok, amik segíthetik az eredményességünket” – nyilatkozta a szakember a hétfői, Győrben rendezett sajtónyilvános edzést követően.

Hozzátette, biztos benne, hogy az oroszok jobban akarnak majd játszani, mint a két csapat novemberi összecsapásán, amikor is a magyarok idegenben 15-8-as győzelmet arattak:

„Mi akkor nagyon jó napot fogtunk ki, ők pedig kifejezetten rosszat, nincs ekkora különbség a két csapat között. A mostani összecsapás is háromesélyes. Az orosz egy nagyon gólerős csapat, ezért a védelemre kell fókuszálni, talán ez az a fázis, ami jobban össze is tudunk rakni. Elöl bízunk a játékosok egyéni képességében” – mondta a szakvezető.

A magyar csapat már továbbjutott csoportjából – s ott lesz az Európa Kupa nyolcas döntőjében, ahonnan az első három mehet majd a világligára -, s ha kedden Győrben is legyőzi az oroszokat, akkor csoportelsőségét is bebiztosítja.

Az oroszok elleni keret:
Kapusok: Csoma Kristóf (Miskolc), Nagy Viktor (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC)

Az állás:
A csoport:
1. Magyarország (már továbbjutott) 11 pont, 2. Oroszország 9, 3. Németország 4, 4. Málta 0

A további program
5. játéknap, február 19.:
Málta-Németország, Gzira 17.00
Magyarország-Oroszország, Győr 17.00
6. játéknap, március 12.:
Németország-Oroszország
Málta-Magyarország

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét április 5-7-én rendezik Horvátországban.

Borítókép: Märcz Tamás (Fotó: Facebook/FINA)

További tartalmak