Musorujsag
Élő Eredmények

A Szolnok idegenben, a Fradi otthon nyert, az Eger otthon kapott ki a vízilabda BL-ben

MTI/m4sport.hu
A szolnokiaknak és a zöld-fehéreknek kötelező volt a győzelem és ezt magabiztos játékkal hozták is a csapatok.
Hosnyánszky Norbert az Eger és Filip Filipovic, az olasz Pro Recco játékosa a ZF-Eger – Pro Recco mérkőzésen. MTI/Komka Péter

A Szolnok 13-9-re nyert a Hannover vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek kilencedik fordulójában. A találkozó legjobbja a szolnokiak szerb olimpiai bajnoka, Andrija Prlainovic volt hat góllal. Az FTC-Telekom Waterpolo rendkívül könnyedén, 17-9-re nyert a vendég Crvena zvezda ellen, míg az Eger hazai medencében 16-7-re kikapott a továbbra is százszázalékos Pro Reccótól.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. forduló:
A csoport:

ZF-Eger – Pro Recco (olasz) 7-16 (2-5, 1-4, 3-4, 1-3)
a magyar csapat gólszerzői: S. Rasovic 2, Decker Á., Gyárfás, Murisic, Biros, Tóth 1-1

FTC-Telekom Waterpolo – Crvena zvezda (szerb) 17-9 (6-1, 4-2, 5-4, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vámos 3, Varga Dé., Német, Nikic, Gór-Nagy, Younger 2-2, Jansik Sz., Kállay, Sedlmayer, Jaksic 1-1

B csoport:
Waspo Hannover (német)-Szolnoki Dózsa 9-13 (0-2, 2-4, 3-2, 4-5)
a magyar csapat gólszerzői: Prlainovic 6, Lazic, Bátori, Rasovic 2-2, Kis G. 1

A címvédő Olimpiakosszal holtversenyben harmadik helyen álló Szolnok számára kötelező volt a három pont begyűjtése, ugyanis a B csoportból csak három csapat jut a nyolcas döntőbe, mivel mostani riválisa házigazdaként automatikusan résztvevő.

A magyar csapat esélyeshez méltón játszott, s a nagyszünetben már négy góllal vezetett. A Tisza-partiak sikere a fél tucat gólt szerző Prlainovic vezérletével egy pillanatig sem forgott veszélyben. A Szolnok a továbbjutás szempontjából talán a legfontosabb mérkőzését játssza a következő körben, amikor is az Olimpiakosz vendége lesz.

Az egriek olaszországi összecsapásán tízgólos hazai siker született, így az volt a kérdés, hogy Dabrowski Norbert együttese saját közönsége előtt meg tudja-e szorítani világhírű riválisát. Ez végül nem sikerült, az olaszok rendkívül könnyedén diadalmaskodtak.

Az Eger az ötödik helyen áll csoportjában, ahonnan majd az első négy kerül a hannoveri nyolcas döntőbe.

A magyar bajnok Ferencvárosnak az erőviszonyok ismeretében kötelező feladat volt a három pont megszerzése, ugyanis szerb riválisa még nem szerzett pontot a sorozat mostani kiírásában.

Az Európai Szuperkupa-győztes zöld-fehérek sikerét nem is veszélyeztette semmi, fölényes győzelmet arattak. Varga Zsolt csapata legközelebb az Egerrel vív magyar rangadót idegenben.

 

További tartalmak