Gangl Edina szerint nem szabad felülniük az olaszok színészkedésének

A fegyelmezett védekezés lesz a kulcs az előszeretettel színészkedő olaszok ellen – véli Gangl Edina, a női vízilabda-válogatott kapusa.

Gyöngyössy Anikó, Gangl Edina, Horváth Brigitta és Garda Krisztina a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornáján a bronzéremért játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen 2018. július 27-én. (MTI Fotó: Illyés Tibor) Gangl Edina tudja, milyen játékstílusra számíthat az olaszok ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)


Utolsó világliga-selejtező meccsét játssza a magyar női vízilabda-válogatott, amely az olaszok elleni keddi mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutott az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Bár tét nélkülinek tűnik a találkozó, nem úgy tekintenek rá a válogatottnál: a csapat egyrészt szeretne visszavágni a decemberi, idegenbeli vereségért, másrészt a presztízs miatt a csoport második helye is cél.

A veronai keretben nem volt ott Gangl Edina, ezúttal azonban tapasztalatával segítségére lehet Bíró Attiláéknak, és az UVSE kapusa tudja is, milyen játékstílusra számíthat az olaszok ellen.

„Eléggé teátrális játékot játszanak. Mindent megtesznek, eljátszanak, hogy szabaddobást kapjanak. Ennek nem szabad bedőlni” – fogalmazott az M4 Sportnak az Európa-bajnok hálóőr, aki a szövetségi kapitányhoz hasonlóan eléggé tapasztaltnak tartja a csapatot, hogy megoldják a feladatot.

A kedden 18.30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A női válogatott olaszok elleni kerete:
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd)
mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A B csoport állása:
1. (már továbbjutott) Olaszország 15 pont
2. (már továbbjutott) Magyarország 8
3. (már továbbjutott) Hollandia 7
4. Franciaország 0