Bravúrgyőzelemmel tartotta életben BL-továbbjutási esélyeit a Szolnok

A Szolnok hazai pályán nyert a csoportban vezető horvát Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 12. fordulójában, ezzel megőrizte továbbjutási esélyét. A Ferencváros szintén hazai medencében 13-7-es vereséget szenvedett a Pro Reccótól.

A Szolnok otthonában 2-1-re, majd 3-2-re még vezetett a B jelű nyolcasban éllovas Jug, 3-3 után azonban a magyar csapat kezébe vette az irányítást, 8-4-re ellépett, és már nem adott esélyt a horvát együttesnek a felzárkózásra.

Sikerével a Szolnoknak – amely a negyedik helyen áll – még van esélye, hogy továbbjusson a Final Eightbe, a nyolccsapatos fináléba. Ehhez azonban el kell csípnie a harmadik pozíciót, mivel innen egy továbbjutó helyet elvesz a német Hannover, amely a rendező jogán biztosan ott lesz a döntő tornán.

A magyar bajnok Ferencváros nagyszerűen kezdett a mostani kiírásban előző tizenegy BL-meccsét egyformán megnyerő, a nyolcasban biztosan vezető olasz együttessel szemben, és a nyitónegyedben 4-1-re elhúzott vendégétől. A Pro Recco azonban magasabb fokozatba kapcsolt, megszakítás nélkül hétszer vette be a hazai kaput, 8-4-re fordított az álláson. A folytatásban is az olaszok irányítottak, így könnyedén nyerték a mérkőzést.

Az FTC maradt 19 pontos, de továbbjutása változatlanul nincs veszélyben, és várhatóan a negyedik hely birtokosaként lép majd tovább a hannoveri nyolcas döntőbe.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 12. forduló:
A csoport:
FTC-Telekom Waterpolo - Pro Recco (olasz) 7-13 (4-4, 1-5, 0-1, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Jansik 2, Sedlmayer, Kállay, Vámos, Younger, Varga 1-1

B csoport:
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik (horvát) 10-7 (2-2, 4-2, 3-2, 1-1)
a magyar csapat góldobói: Zalánki, Aleksic 3-3, Bátori 2, Rasovic, Lazic 1-1