Sorozatban ötödször bajnok az UVSE női vízilabdacsapata

Megvédte címét a Dunaújváros ellenében, ezzel sorozatban az ötödik bajnoki aranyérmét nyerte az UVSE a női vízilabda ob I-ben.

Kiss Alexandra (elöl), a DUE kapusa a női vízilabda országos bajnokság (ob I) döntőjének harmadik UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem (DUE)-Maarsk Graphics mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Uszodában 2019. május 4-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)


Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-7 (2-0, 5-4, 2-0, 2-3)

gólszerzők: Keszthelyi, Faragó, Neushul 3-3, Parkes, Baksa 1-1, illetve Menczinger, Mahieu 2-2, Gurisatti, Garda, Luka 1-1

A párharc végeredménye: 3-0 az UVSE javára


UVSE-öröm a vízben és a parton:

A mostani szezonban már hatodszor találkoztak a felek – ötször a bajnokságban, egyszer a Szuperkupában –, és mind az öt alkalommal a bajnoki címvédő fővárosi csapat győzött. A tavalyi bajnoki döntőben ugyancsak a Dunaújváros volt az ellenfél, az UVSE akkor is 3-0-ra nyerte a párharcot.

Öt percen át eredménytelen akciók sorjáztak mindkét oldalon, aztán az UVSE betalált, s meg sem állt 4-0-ig. A folytatásban is a címvédő diktált, és bár 6-1 után a duplázó Menczinger Kata révén 6-3-ra módosult az állás, közelebb zárkóznia érdemben nem sikerült a Dunaújvárosnak. Az ezúttal is vezéregyéniségként teljesítő és háromszor is eredményes Keszthelyi Rita irányításával a bajnokcsapat ötgólosra hizlalta a különbséget a harmadik negyedben (9-4), a vége pedig 11-7-es UVSE-siker lett.

A bajnokcsapat a döntőben mind a három mérkőzést négy góllal nyerte.

Az UVSE kapusa, Gangl Edina elárulta, rengeteg munkájuk van a bajnoki címben, a szezont tekintve pedig csak a nemzetközi kupa miatt van hiányérzete, no meg némi szomorúság is vegyül az örömbe, a következő szezonban ugyanis sokan már nem lesznek a csapat tagjai.

a 3. helyért, 3. mérkőzés:
BVSC-Zugló - FTC-Telekom 9-7 (2-3, 5-1, 2-1, 0-2)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a BVSC javára