Az FTC nyerte a pólódöntő első összecsapását

Az FTC két góllal nyert az OSC ellen a férfi vízilabda ob I. döntőjének első mérkőzésén.

A Komjádi uszodában rendezett mérkőzésen a címvédő, 22-szeres bajnok Ferencváros indíthatta az első támadást, Hárai Balázs centergóljával azonban az eddig hétszer első, legutóbb 1978-ban diadalmaskodó OSC szerzett vezetést. A gyors hazai egyenlítés után hosszú perceken át nem esett találat egyik oldalon sem.

A harmadik gólra a második játékrész első percéig kellett várni, rövidesen viszont már 3-1-re vezetett a házigazda FTC. Erdélyi Balázs egy elhibázott büntető után másodjára már nem rontott öt méterről (3-2), Vámos Márton azonban másodszor is pontosan célzott. A nagyszünetre egygólos Fradi-előnynél (4-3) vonulhattak el a csapatok.

A harmadik nyolc percben 4-4, majd 5-5 jelezte a sok kiállítást hozó találkozó kiegyensúlyozottságát, egyik fél sem tudott elhúzni a másiktól. A minimális előny ugyanakkor az FTC-nél maradt, miután az utolsó pihenő előtt néhány másodperccel a triplázó – és a fegyelmi büntetését töltő olimpiai bajnoktársat, Varga Dénest a csapatkapitányi tisztében is remekül helyettesítő – Vámos hatalmas lövéssel bevette az OSC kapuját (6-5).

A negyedik negyedben a nyolcból több mint öt perc eltelt, amikor változott az állás: Sedlmayer Tamás kétszer betalált, így - mivel már csak a szépítésre futotta az OSC erejéből - 8-6-ra nyert a Ferencváros.

A döntő második meccsét a jövő szombaton, az OSC otthonául szolgáló Nyéki-uszodában játsszák, 13.45-től.

A két győzelemig tartó bronzpárharc első felvonásán a Szolnok diadalmaskodott az Eger ellen. A párharc nyertese jogot szerez a Bajnokok Ligájában való indulásra.

A szolnoki meccsen három negyeden át tartották magukat a vendég egriek, akiknél a görög légiós, Angelosz Vlahopulosz négy gólig jutott. A házigazdák a negyedik nyolc percben fordították a maguk javára az összecsapást, és jutottak a párharcban lépéselőnyhöz.

A második mérkőzést jövő pénteken 19 órától játsszák az egri Bitskey-uszodában.E.ON férfi ob I, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés:
FTC-Telekom - A-Híd OSC Újbuda 8-6 (1-1, 3-2, 2-2, 2-1)
gólszerzők: Vámos 3, Sedlmayer 2, Kállay, Younger, Jaksic 1-1, illetve Erdélyi 2, Hárai, Randelovic, Burián, Kovács 1-1
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az FTC javára

a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-ZF-Eger 10-7 (3-3, 1-1, 2-2, 4-1)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Szolnok javára