Musorujsag
Élő Eredmények

Vereséggel búcsúzott a Szolnok a BL-től

mti
A nyolcas döntőtől már korábban elbúcsúzó Szolnok kikapott az utolsó fordulóban a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó, tizennegyedik fordulójában. A magyar csapat a tét nélküli találkozón öt góllal maradt alul a horvát Jadran Split otthonában.

férfi BL-főtábla, 14. forduló, B csoport:
Jadran Split (horvát)-Szolnoki Dózsa 15-10 (3-2, 5-3, 4-3, 3-2)

A Tisza-parti alakulat – az eseménysorozat eredményközlése szerint – csak az első negyedben tartotta a lépést a B csoportban az utolsó forduló eredményeitől függetlenül ötödikként végzett spliti csapattal. A folytatásban a második szakaszt két, a harmadikat pedig egy góllal hozták a hazaiak, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

Az állás (a csoport többi meccsét szerdán játsszák):
1. Jug Dubrovnik (horvát) 29 pont
2. BPM Sport Management (olasz) 27
3. Olimpiakosz (görög) 27
4. Szolnok 22
5. Jadran Split 18
6. Mladost (horvát) 11
7. Hannover (német) 9
8. Spandau (német) 7

Mivel a június 6-8. között rendezendő nyolcas döntőnek Hannover a házigazdája, az automatikusan finalista német együttes mellett a B csoportból csak három csapat jut tovább.

Ami a főtábla további két magyar együttesét illeti, a hazai bajnok FTC az A csoport negyedik pozíciójából kvalifikálta magát a hannoveri nyolcas döntőbe, míg az Eger – a Szolnokhoz hasonlóan – búcsúra kényszerült. Az Eger és az FTC is a BL szerdai programjában száll medencébe, a hevesiek idehaza fogadják a spanyol Barcelonetát, míg a zöld-fehérek a nyolcasukban ötödik helyezett Dinamo Moszkva otthonában zárják a legrangosabb európai pólós kupasorozat főtáblás küzdelmeit. Előbbi meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A szerdai, magyar érdekeltségű program, A csoport:
ZF-Eger-CNA Barceloneta (spanyol), 18:30 (Élőben: M4 Sport és m4sport.hu)
Dinamo Moszkva (orosz)-FTC-Telekom, 19:15

Az állás:
1. Pro Recco (olasz) 39 pont
2. Barceloneta 28
3. Brescia (olasz) 26
4. FTC 22
5. Dinamo Moszkva 18
6. Eger 15
7. Steaua (román) 6
8. Crvena Zvezda (szerb) 0

Az A csoportból első négy folytathatja a Final Eightben

További tartalmak