Megszenvedett Kína ellen a női vízilabda-válogatott a Világligában

Az ötödik helyért játszhat a házigazda magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában zajló világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, mivel szombaton az alsóház rájátszásának első mérkőzésén 15–14-re legyőzte a kínai csapatot.

Budapest, 2019. június 7. Gangl Edina kapus a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének negyeddöntőjében játszott Hollandia - Magyarország mérkőzésen a Duna Arénában 2019. június 7-én. MTI/Illyés Tibor Gangl Edina a hollandok elleni meccsen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)


A hollandokkal szembeni negyeddöntős búcsú után egy csalódott magyar csapat ugrott a medencébe, de így is favoritként várta az összecsapást. A hazaiak könnyed játékkal szereztek kétgólos vezetést, a kínaiak viszont szépítettek. A negyed vége előtt újra egy gólra zárkózhatott volna az ázsiai gárda, de Gangl Edina ötméterest hárított.

A második felvonásban is osztálykülönbség volt a két csapat között, így négygólos különbség alakult ki a nagyszünetre.

A fordulást követően állandósult a különbség, nem tudott még jobban ellépni a házigazda csapat, sőt az ázsiaiak egy gólt faragtak hátrányukból.

A zárófelvonásba kissé belealudt a magyar csapat, így két perccel a vége előtt egyetlen találat volt a különbség. Ekkor érkezett a csapatkapitány Keszthelyi Rita és két villanással eldöntötte az összecsapást.

Bíró Attila együttese a vasárnapi zárónapon az ausztrálokkal találkozik majd a 16.45-kor kezdődő helyosztón.

Női világliga, szuperdöntő, Duna Aréna:
az 5-8. helyért:

Magyarország–Kína 15–14 (3–1, 5–3, 4–5, 3–5)
gólszerzők: Szilágyi 5, Vályi, Keszthelyi 3-3, Parkes 2, Gyöngyössy, Szücs G. 1-1, illetve Csen 3, Csang, Vang Hsz., Lu, Vang H. 2-2, Niu, Hsziung, Csao 1-1

az 5-8. helyért:
Ausztrália-Kanada 15-9 (2-3, 4-0, 3-2, 6-4)

elődöntő:
Egyesült Államok-Hollandia 18.30
Olaszország-Oroszország 20.15

A torna győztese elsőként szerez indulási jogot a tokiói olimpiára.