Hatodik lett a magyar csapat a női vízilabda világliga szuperdöntőjében

A helyosztón a félidőben még 5-5 volt az állás, de a második játékrészt 7-2-re nyerték az ausztrálok, így a magyar pólóválogatott a hatodik, az ausztrál az ötödik helyezn zárt, a bronzmeccsen pedig Oroszország legyőzte Hollandiát.

Keszthelyi Rita a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének első fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen a Duna Arénában 2019. június 4-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor) Keszthelyi Rita a női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében (Fotó: MTI/Illyés Tibor)A hatodik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában zajló világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében: Bíró Attila együttese a vasárnapi helyosztón 12-7-es vereséget szenvedett az ausztrál együttestől.

Eredmény:
az 5. helyért:
Ausztrália-Magyarország 12-7 (2-3, 3-2, 3-0, 4-2)
gólszerzők: Webster, Bishop, Gofers, Ridge 2-2, Halligan, Buckling, Steere, Bronte 1-1, illetve Keszthelyi 3, Tóth-Csabai 2, Gurisatti, Illés 1-1

A torna utolsó magyar mérkőzésén több mint három percig nem esett gól, mindkét oldalon kimaradtak az emberelőnyök. A "csendet" végül az ausztrálok kapitánya, Rowie Webster törte meg, de a magyar csapat vezére, Keszthelyi Rita szinte azonnal válaszolt ötméteresből. Gurisatti Gréta szép lövésével előnybe került a házigazda együttes, majd egy gyorsan elvégzett szabaddobás után Tóth-Csabai Dóra növelte a különbséget. Egy perccel a negyed vége előtt felzárkóztak az ausztrálok.

Illés Anna találatával magyar szempontból jól indult a második negyed, de az ellenfél pillanatok alatt egyenlített, Keszthelyi azonban csakhamar kiszorított helyzetből  óriási gólt lőtt. Az egyenlítés újra gyorsan érkezett, a nagyszünetre így döntetlennel vonultak el a felek.

A fordulást követően kissé lelassult és tanácstalanná vált a magyarok játéka, ezt az ausztrálok 3-0-s játékrésszel büntetették. A záró felvonásban a magyarok nem is tudták megközelíteni riválisukat, akik még jobban elléptek és könnyedén nyerték a helyosztót.

Az orosz válogatott végzett a harmadik helyen a Duna Arénában zajló női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében, mivel a vasárnapi bronzmérkőzésen 10-7-re legyőzte a holland csapatot.

Eredmény:
a 3. helyért:
Oroszország-Hollandia 10-7 (3-2, 1-2, 4-2, 2-1) később:
döntő:
Egyesült Államok-Olaszország 20.15
korábban:
a 7. helyért:
Kanada-Kína 13-10 (2-4, 4-2, 2-1, 5-3)
az 5. helyért:
Ausztrália-MAGYARORSZÁG 12-7 (2-3, 3-2, 3-0, 4-2) 

A győztes elsőként indulási jogot szerez a tokiói olimpiára.