Märcz szerint megtalálták a kiutat a pokolból

Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint morális győzelmet is jelent a belgrádi világliga szuperdöntőben szereplő férfi vízilabda-válogatottnak az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolok felett aratott szerdai diadal.

Az ötméteresekkel megnyert összecsapást követően – amely vihar miatt egy órára félbeszakadt – a kapitány elmondta, nem a játékosok mostani teljesítménye, sokkal inkább a keddi Kanada elleni lepte meg őt.

„Azt most sem igazán értem, hiszen láttam a játékosokat az elmúlt két hétben, és úgy gondoltam, simán legyőzhetik Kanadát, ez az, ami extrém módon nem illett bele a képbe” – utalt vissza a 10-9-es vereségre a szakember.

A tréner kiemelte, a spanyoloké az egyik legerősebb keret, ezáltal pedig esélyesei a világligának, így óriási fegyvertény, morális győzelem is egyben ez a siker a csapatnak. „Jól játszott ma a spanyol csapat. Ahhoz, hogy nyerjünk, komoly csapatmunkára, extra egyéni, és jó kapusteljesítményre volt szükség. Még a rendes játékidőben elért győzelemre is volt esélyünk, akkor elsők is lehettünk volna. Ez most hatalmas lépés előre, tegnap a pokolban voltunk, és ha most még nem is vagyunk a mennyben, de a pokolból kijöttünk” – fogalmazott a kapitány.

Märcz Tamás a japánok elleni csütörtöki összecsapással kapcsolatban azt mondta, nagy jelentősége volt a mai sikernek, ugyanis ellenkező esetben sok góllal kellett volna legyőzni az ázsiai csapatot, ami nem lett volna egyszerű feladat.

Hozzátette, amennyiben meg tudják valósítani az elképzeléseiket – és azokat a dolgokat, amiket éppen a japánok elleni közelmúltbeli edzőmeccseken gyakoroltak –, akkor akár többgólos győzelmet is arathatnak. „Csapatként kell működni ellenük, minden hibát, amit támadásban elkövetünk, képesek azonnal kihasználni. Szeretnénk jó védekezésből gyors támadásokkal megkontrázni őket, fontos, hogy kibontsuk a pályát, mert akkor nehezebben tudnak segíteni egymásnak” – mondta a szövetségi kapitány, aki a Kossuth Rádió mikrofonja előtt külön szót ejtett a négy gólt szerző Pásztor Mátyásról, aki bár 32 évesen kevés válogatottbeli tapasztalattal rendelkezik, de a szakember tudta mire képes, mivel a BVSC-nél a klubedzője volt.A Kossuth Rádió interjúját a lejátszó elindításával hallgathatja meg

A magyarok csütörtökön 16.45-kor ugranak medencébe Japán ellen (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu), s ha nyernek, akkor csoportmásodikok lesznek.