Zalánki: Olyan hibákat csináltunk, mint egy serdülőcsapat

Zalánki Gergő nagyon csalódottan, élesen kritikus hangon nyilatkozott a horvátok ellen 10-7-re elveszített bronzmérkőzés után a kvangdzsui vizes világbajnokságon. A magyar vízilabda válogatott – a nőihez hasonlóan – a negyedik helyen zárta a vb-t.

Zalánki Gergő (m4sport.hu)

„Hihetetlenül buták voltunk. Nem is értem, olyan hibákat csináltunk, amilyeneket egy serdülőcsapat. Előzőleg is megoldottuk Dumi (Varga Dénes) nélkül, ezek a csapatok (Olaszország, Horvátország) talán egy picivel voltak csak jobbak az ausztráloknál, egyáltalán nem lehet takarózni azzal, hogy a Dumi nem volt ott. A fejekben igencsak rendet kellene tenni. Miután kikaptunk a elődöntőben nem is tudom, hogy páran mit gondoltak. Talán azt, hogy nincs több meccsünk? Nem is értem, hogy mi ez az egész hozzáállás. Mind a két meccset meg kellett volna nyerni, de ezt a mait simán. Nagyon lassan, gyengén kezdtünk, olyan rövidzárlatok voltak, hogy az hihetetlen, nem tudom, hogy mi történt ott. Hozzá kell tennem, hogy ma én sem remekeltem, nem a többiekre akarom fogni, ez valahogy nem volt az igazi, nagyon nem” – értékelt az elbukott kisdöntő után Zalánki.
A válogatott vezére, aki szinte az egész tornán sérüléssel szenvedett lényegesen higgadtabb hangnemben vette tudomásul, hogy a horvátok legyőzték a csapatot, amely így érem nélkül utazik haza.