Musorujsag
Élő Eredmények

Märcz Tamás: Van hiányérzetem, mert a felkészülés tökéletes volt

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A kvangdzsui vizes világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás elmondta, igenis van hiányérzete, mert az egész nyarat arra tették föl, hogy jól szerepeljenek a dél-koreai viadalon. A szakember ugyan látott előrelépést, de azt is pontosan tudja, miben kell még fejlődnie együttesének.

„Nekem mindképpen van hiányérzetem. Az egész nyarat arra tettük fel, hogy a vb-n jól szerepeljünk. A terv jó, a felkészülés tökéletes volt, a csapat fizikailag és taktikailag is eljutott a megfelelő állapotba. És attól függetlenül, hogy Varga Dénes a sérülése miatt nem tudott százszázalékosan a csapat rendelkezésére állni, a spanyolok elleni első fontos mérkőzésünket be tudtuk húzni. Ezt kellett volna még két-három meccsen produkálni” – mondta a kvangdzsui világbajnokságon negyedik helyen végzett pólóválogatott kapitánya és hozzátette, fájlalja, hogy egy tervezhető olimpiai év következhetett volna, így viszont tovább kell küzdeniük az olimpiai kvalifikációért.

A csalódott Märcz Tamás ettől függetlenül úgy érzi, előrelépett a válogazott, amely a múlt évben 8. lett az Európa-bajnokságon.

„A tavalyi meccseinkhez képest azért előrelépés, hogy az olaszoknak mennyire nem volt egyértelmű, hogy legyőznek minket, valamint egy olimpiai és világbajnokoktól hemzsegő horvát válogatott hogy tud örülni egy ellenünk aratott sikernek. Ráadásul mindkét csapat csak az utolsó negyedben tudott minket maga mögé utasítani.”

És hogy miben kell még fejlődni a jövőben? A kapitány erre is megadta a választ.

„Fontos, hogy ne olyan csapat legyünk, amely két-három játékos góllövő képességétől függ, hanem a jövőben csatlakozzanak hozzájuk mások is. Erre nincs túl sok időnk, hat-nyolc hónapunk maradt. Év közben minden nap úgy kell kelni és feküdni, lemenni az edzésekre, hogy az előző napnál jobbak akarunk lenni.”

További tartalmak